Ik heb een opgehoogd advies. Wat nu?

De basisschool zal de uitslag van de eindtoets met jou en je ouders bespreken. Heb je de toets slecht gemaakt? Dat is jammer, maar het maakt voor je advies en plaatsing niet uit. Heb je de eindtoets juist heel goed gemaakt? Dan kijkt de school of het basisschooladvies dat je eerder hebt gehad wel juist was of misschien veranderd moet worden. Dat noemen we een opgehoogd advies.

Als je basisschooladvies naar boven wordt bijgesteld, bespreekt de basisschool met de middelbare school van plaatsing of jij daar geplaatst kan blijven.

Kan of wil je niet op je school van plaatsing blijven, dan oriƫnteer je je op de scholen in Amsterdam die nog beschikbare plekken hebben voor het nieuwe basisschooladvies. Je ouders melden je tussen dinsdag 6 juni 2023 en donderdag 8 juni 2023 aan op de andere school. Dat kan via het digitaal aanmelden of via de school zelf met het ELK-nummer. Je hoeft je niet terug te trekken. Op 13 juni 2023 communiceert de school de plaatsing direct aan jou en je ouders/verzorgers. Je ontvangt de dag erna ook een welkomstbrief per post. Indien je bent uitgeloot, kun je op de eerdere school van plaatsing blijven of nog een andere school met beschikbare plekken benaderen na 13 juni 2023. Nadat je bent geplaatst op de nieuwe school van voorkeur, melden je ouders dit aan de school van eerdere plaatsing en maken zij je inschrijving op je nieuwe school rond.