Hoe werkt de aanmelding als ik van een niet-Amsterdamse basisschool kom?

Jij bent dan een ‘buitenleerling’. Er zijn drie groepen buitenleerlingen:

1. Leerlingen die op een basisschool deelnemend aan de Kernprocedure Amstelland zitten en zich willen aanmelden voor een Amsterdamse middelbare school, moeten bij hun basisschool een inlog aanvragen voor deelname aan de Kernprocedure Amsterdam. Met deze inlog kun je je voorkeurslijst invullen tussen 20 en 31 maart 2024. In de kernprocedure Amstelland is opgenomen dat je maar aan één van de twee lotingen mee mag doen.

2. Leerlingen die van een basisschool buiten Amsterdam en Amstelveen komen kunnen zich digitaal aanmelden in de centrale aanmeldingsperiode tussen 20 en 31 maart 2024. Ook leerlingen die op een basisschool in Weesp zitten, moeten zich als buitenleerling aanmelden als ze graag naar een Amsterdamse middelbare school willen. Je ouders/wettelijke verzorgers kunnen vanaf 15 maart (wanneer het definitieve advies bekend is) een e-mail naar ouders@elkadam.nl sturen met daarin:

  • de roepnaam en achternaam
  • de geboortedatum
  • het basisschooladvies
  • het e-mailadres van de ouder

Zij ontvangen een mail met daarin een link om een account aan te maken voor digitaal aanmelden. Dit geldt ook als je wel in Amsterdam woont, maar niet op een Amsterdamse basisschool staat ingeschreven.

3. Leerlingen uit het buitenland. Leerlingen die geen Nederlands basisschooladvies hebben gekregen, melden zich vóór aanmelding bij de middelbare school van eerste voorkeur.  De school van eerste voorkeur beoordeelt het niveau van de leerling en bevestigt dit per e-mail aan ouders/ wettelijke verzorgers. Na ontvangst van het advies moeten ouders/wettelijke verzorgers een e-mail sturen naar ouders@elkadam.nl met daarin:

  • de roepnaam en achternaam
  • de geboortedatum
  • het basisschooladvies
  • het e-mailadres van de ouder

Zij ontvangen een e-mail met daarin een link om een account aan te maken voor digitaal aanmelden. Zij kunnen dan tijdens de centrale aanmeldingsperiode de voorkeurslijst invullen.

LET OP: Leerlingen die buiten Amsterdam wonen, maar op een Amsterdamse basisschool staan ingeschreven, hoeven zich niet als buitenleerling aan te melden. Zij doen mee met de Amsterdamse loting en matching.