Wanneer en hoe hoor ik op welke middelbare school ik ben geplaatst (uitslag van de loting en matching)?

Op woensdag 17 april om 15:30 uur wordt de uitslag van de loting en matching bekend gemaakt. Als je ouders/verzorgers je aanmelden moeten ze een e-mailadres opgeven. Half april ontvangen ze op dit e-mailadres een link naar het ouderportaal waarin de uitslag staat. Is de e-mail niet ontvangen, bekijk dan de map met ongewenste e-mails. Als de e-mail daar ook niet te vinden is, dan kunnen je ouders/verzorgers op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:00 uur bellen naar de Servicedesk (020-8119944) met het ELK nummer (de gebruikersnaam). Dit ELK nummer is te vinden in de e-mail die je ouders/verzorgers begin maart ontvingen om je aan te melden.

Je basisschool vindt de uitslag in het registratiesysteem ELK. De middelbare scholen verzenden op deze dag ook een welkomstbrief naar leerlingen die bij hen zijn geplaatst.

Tot woensdag 17 april 15:29 uur zal er beperkte informatie op het ouderportaal staan: alleen jouw naam en voorkeurslijst. Vanaf 15:30 uur is in het ouderportaal het volgende zichtbaar:

  • De middelbare school waarop je geplaatst bent.
  • Je lotnummer in de Centrale Loting en Matching. Elke leerling krijgt een eigen lotnummer. Dit lotnummer wordt nooit vooraf bekendgemaakt. Ook is het niet mogelijk om van lotnummer te ruilen met iemand anders.
  • De contactgegevens van de Servicedesk, waar je vragen kan stellen en opmerkingen kan maken. Vlak na de uitslag kan het zijn dat het erg druk is bij de Servicedesk en dat je langer moet wachten dan gebruikelijk. Wij hopen dit zoveel mogelijk te beperken en bieden ouders de mogelijkheid om teruggebeld te worden.

Als je niet op je voorkeursschool bent geplaatst, zie je op deze pagina ook:

  • De reservelijst waarop je staat, als je lager dan de eerste keuze bent geplaatst.
  • Een link naar de middelbare scholen die dan nog plaats hebben voor leerlingen met jouw basisschooladvies.

Als je ouders geen e-mailadres hebben (doorgegeven) en geen toegang tot het ouderportaal kunnen krijgen, kunnen jij en je ouders op 17 april na 15:30 uur bij je basisschool navragen waar je bent geplaatst. Alle leerlingen ontvangen na 17 april ook een brief van de middelbare school waar ze geplaatst zijn.

Als uiteindelijk blijkt dat de middelbare school niet kan bieden wat jij nodig hebt, helpen ze jou, je ouders en de basisschool met het zoeken naar een geschikte middelbare school die dat wel kan.